Nieuwe keuken kopen Jul 18, 2023 Nieuwe keuken kopen

De voorpret van een nieuwe keuken kopen is heerlijk: snuffelen naar inspiratie in Woonmagazines, nadenken over kleurenschema's en lezen over de verschillende technische hoogstandjes die in een eigentijdse keuken kunnen worden geïnstalleerd. Maar er zijn meer dingen om op te letten. In dit artikel zetten we er een aantal op een rijtje, zodat u goed voorbereid bent op uw aankoop.

Het kopen van een keuken voorbereiden

Het is niet mogelijk om zonder voorbereiding een winkel binnen te lopen, en met een offerte voor uw droomkeuken op zak de deur weer uit te gaan. Natuurlijk kan een goede verkoper de klanten met deskundig advies helpen, maar u zult echt zelf wat werk moeten doen voordat u uw afspraak hebt. De belangrijkste grenzen zijn namelijk zaken die alleen u weet: de maten van de ruimte, uw budget, en uw behoeftes.

De maten van uw keuken

Het is belangrijk dat u de maten van uw keuken zo precies mogelijk opneemt en noteert. Vergeet daarbij de hoogte van het plafond niet, en de plaatsen van ramen en deuren, leidingen, kranen en stopcontacten. Zorg ervoor dat u een notitie maakt van obstakels en bijzonderheden.

Het beste kunt u een kaartje tekDat hoeft niet op schaal te zijn, als u de afmetingen erbij schrijft. Hou ook rekeningmet bijzonderheden van de gebruikers van de keuken: als u naar de afspraak gaat, zelf twee meter lang bent, en uw partner is 1,50 meter, dan is dat natuurlijk belangrijk!

Meer tips: neem foto's van de plek waar de keuken komt, zeker als u bestaande elementen wilt behouden (denk bijvoorbeeld aan de vloertegels). Noteer indien mogelijk ook de richting van buitenramen (noord, oost, zuid, west), om te weten hoeveel zonlicht er binnenvalt.

Uw budget

Eén van de moeilijkste aspecten van een keuken kopen is het bepalen van uw budget. U wilt uiteraard de voordeligste deal voor uw geld. Dat wil niet zeggen dat u van alles de goedkoopste variant wilt, maar dat u vooral geld besteedt aan wat u belangrijk vindt.

Apparatuur bijvoorbeeld. Als u een fanatieke thuisbakker bent, zult u de aanschaf van een hele goede oven belangrijk vinden. U kunt daarvoor ruimte in uw budget maken door het uitzoeken van een bescheiden materiaal voor het werkblad, bijvoorbeeld.

Houd in uw budget rekening met de eventuele kosten van de verbouwing van de ruimte. Als u zoekt naar keukens met kookeiland, maar op dit moment een rechte keuken zonder eiland heeft, dan moet de gasleiding worden verlegd. Deze kosten staan niet op de offerte.

Opstelling en indeling

Niet elke opstelling is geschikt voor alle keukens. Welke vorm past bij uw keuken hangt af van de afmetingen van de ruimte, hoeveel opberg- en werkruimte u nodig heeft, en uw voorkeuren. Een kookeiland is bijvoorbeeld alleen praktisch als u er de plaats voor heeft. Een schiereiland kan de oplossing zijn.

Behoeften, wensen en extraatjes

Wat u nodig heeft en graag wilt in de keuken is in te delen in drie categorieën: behoeften, wensen en extraatjes. Als u deze vooraf inventariseert kan dit helpen bij het samenstellen van de keuken. Het maakt de keuze later makkelijker.

Behoeften zijn eerste prioriteiten waar u eigenlijk niet zonder kunt. Wensen zijn dingen die u graag zou willen, maar die u kunt missen als het praktisch of qua budget niet gaat. Extraatjes zijn dingen die u leuk zou vinden, maar niet belangrijk.

Wat voor u een behoefte is, is persoonlijk. Als u moeite heeft met bukken, dan is een vaatwasser waarvan de trays omhoog komen een behoefte. Een groot gezin heeft behoefte aan een grotere koelkast dan een single carrièretijger.


Kleur en stijl

Kleur en stijl zijn vaak hetgeen dat meteen opvalt als u een keuken binnenloopt. Gaat u een keuken kopen, dan zijn deze aspecten een belangrijk deel van de beslissing. U wilt een ontwerp dat niet alleen functioneel, maar ook mooi is.

U weet waarschijnlijk al welke stijl u aanspreekt: modern, tijdloos, landelijk... Als u toch wat advies kunt gebruiken over het kopen van keukens, lees dan de tips op onze website, of blader door ons keukenboek. Welke keukens spreken u aan, welke helemaal niet? Waarom?

Als u bij onze winkel komt, krijgt u advies van een keukenspecialist, die voor u een ontwerp maakt en een offerte zal opstellen. Ter inspiratie kunt u bij onze voorbeeldopstellingen kijken, maar onthoud: elke keuken wordt op maat samengesteld. Uw perfecte keuken staat nooit bij ons in de showroom, maar wel straks bij u in huis.

Onze unieke service: stylist aan huis

Nadat u met ons de koop gesloten heeft, blijven wij toegewijd aan het leveren van geweldige service. Daarom bieden wij u een bezoek aan van één van onze stylisten aan huis. Samen met u neemt de stylist het ontwerp van uw nieuwe keuken nog eens door, en maakt een simulatie op de tablet, om zeker te weten dat alle kleine details perfect zijn.

Komt er toch iets naar voren dat verbeterd kan worden, dan kan dat direct worden aangepast, voordat de keuken geplaatst wordt. Zo voorkomen we teleurstelling en extra kosten voor onze klanten. Een betere garantie op een droomkeuken krijgt u nergens.


Levering en montage

Onze keukens worden gratis bezorgd. Indien u wilt kunnen wij verzorgen dat de nieuwe keuken wordt geïnstalleerd, zodat u er geen omkijken naar heeft. Dit kan erg veel tijd en frustratie schelen.

Waar moet u rekening mee houden als u een nieuwe keuken koopt?

Een nieuwe keuken kopen is voor veel mensen een zeldzame aangelegenheid. Waar moet u op letten bij het kopen van een nieuwe keuken? Hier nog een paar tips die de aankoop net wat vlotter laten verlopen.

Staar uzelf nooit blind op plaatjes en omschrijvingen van keukens. Apparatuur kan bijbesteld worden, kleuren kunnen worden aangepast. Sommige opties zijn duurder dan de standaardopstelling, maar het verschil valt vaak mee, en een goede keuze nu bespaart geld en kopzorgen later.

Laat uzelf voorlichten. Vraag de verkoper het hemd van het lijf. Zorg dat u een offerte helemaal begrijpt, stel gerust vragen als iets u niet volkomen duidelijk is.

Kies voor de toekomst. Besef dat u nog jaren naar deze keuken moet kijken. Bevalt de kleur, stijl en opstelling dan nog steeds?

Elektrische kookplaat of gasfornuis. Steeds meer huizen gaan van het gas af, wilt u daaraan meedoen? Hou er rekening mee dat koken op een inductie- of elektrische kookplaat even wennen is.

Is een Ikea keuken goedkoper?

Ikea keukens hebben de naam voordelig te zijn. Toch valt op dat voordeel wel wat af te dingen. Veel service die bij Kitchen 247 standaard is, krijgt u bij Ikea niet, of alleen tegen een meerprijs.

Neem de bezorgkosten. Kitchen 247 levert keukens aan huis, en niet in platte pakketten, maar grotendeels gemonteerd. Daardoor is uw keuken sneller geïnstalleerd dan wanneer u elk kastje zelf in elkaar moet schroeven.

Bovendien worden de verschillende onderdelen van uw aankoop voor u verzameld: u hoeft niet zelf op zoek in een grote hal. U vergeet geen delen waarvoor u later terug moet. Bovendien komt u bij Kitchen 247 niet voor verrassingen te staan: u hoeft niet apart plinten, poten enzovoorts te bestellen, deze zijn allemaal in onze offerte opgenomen.


Wat is de beste keuken?

De keuken die perfect is voor u, is niet dezelfde als de perfecte keuken voor uw buurman. Belangrijk is de prijs/kwaliteit-verhouding: krijgt u waar voor uw geld? Dat is namelijk niet altijd vanzelfsprekend.

Een chique merk of een bekende winkel laat soms steken vallen als men teveel op de naamsbekendheid rekent. Het gaat u vast niet om het logo op de factuur. Kies daarom liever gewoon voor een mooie keuken van hoge kwaliteit dan voor een grote naam.

Waar kun je het beste een keuken kopen?

De wijsheid was dat Duitse keukenzaken voordeliger zijn. Het reizen, met bijbehorend tijdverlies en kosten voor benzine of OV, deed dat voordeel echter wel slinken. Tegenwoordig koopt u Duitse keukens gewoon in Nederland, bij Kitchen 247.

Hoeveel korting kun je krijgen op een nieuwe keuken?

Heeft u al een offerte voor een keuken, neem deze dan eens mee naar Kitchen 247. Wij kunnen de prijzen van alle keukenzaken verslaan. Wij bieden hoge kwaliteit voor Duitse prijzen, met Nederlandse garantie.